„Man geras maistas prasideda nuo gero produkto“ pasakė Jean-Georges Vongerichten.
O mes sužinojome, kur galima rasti maisto pagaminto iš labai gero produkto. Liutonyse (Kaišiadorių r. sav.), kur įsikūrę sūrininkai Eglė ir Robertas Ostvalds, siūlantys sūrių degustaciją jaukioje aplinkoje. Šeimininkė prašmatniai paruošusi stalą papasakojo apie jų sūrinėje gaminamus įvairaus skonio sūrius. Nuvykus, rinktis tikrai buvo iš ko. Ragavome latviško recepto sūrius su česnaku, baziliku, kmynais, džiovintais pomidorais ir čili pipiru, ožrage ir saulėgrąžomis, spanguolėmis, apelsinais ir riešutais. Pirštus buvo galima nusilaižyti paragavus kepto sūrio „Limasoli“.
Degustaciją baigėm saldžiuoju rikotos sūriu pagardintu naminėmis avietėmis. Ačiū „Ostvalds fabrica“ už galimybę palepinti gomurį.