Naujienos

2018-06-19 04:06:42

Linksmieji Anykščiai

2018 m. birželio 18 d. globos namų gyventojai vyko į ekskursinę kelionę „Linksmieji Anykščiai“. Pažintinę ekskursiją pradėjome su puikiu gidu Vytautu, kuris mums pasiūlė išbandyti savo laimę bei orientavimosi įgūdžius pereinant labirintus. Išbandėme dviejų labirintų subtilybes ir klastas: lenktynių labirinte ir didžiajame labirinte. Drąsiausieji iš mūsų įlipo į apžvalgos aikštelę medyje, pasigrožėjo labirintais žiūrint iš viršaus. Smalsuoliai ir tie kurie norėjo surasti vidinį „ Aš“ vaikščiojo energetiniu labirintu.

Labirintų parke pasigrožėjome nuostabiomis žaliomis skulptūromis- Topiarais, pamatėme mini zoologijos sodą, pelėdos namą, milžino stalą, apsilankėme apverstame name.

Šiek tiek pailsėję savo kelionę tęsėme į nepakartojamą Anykščių šilelio medžių lajų taką, kur turėjome galimybę pakilti į 36 metrų aukštį, pasigrožėti nepaprastai gražiais vaizdais, Šventosios upe.

Nuėję prie Puntuko – antro pagal dydį Lietuvos akmens, ant kurio iškaltas bareljefas apie legendinius lakūnus skridusius per Atlantą S. Darių ir S. Girėną pasiklausėme gido Vytauto senovinio pasakojimo, pasigrožėjome šiuo nuostabiu gamtos kūriniu.

Kelionę savo tęsėme į senąją geležinkelio stotį – Siaurojo geležinkelio muziejų. Kur mus pasitikęs stoties viršininkas leido pailsėti, papietauti, papasakojo labai įdomių istorijų susijusių su siauruku, leido pasivažinėti drezina. Atsisveikinę ir padėkoję už nuostabiai praleistą laiką keliavome aplankyti Arklio muziejaus.

Lankydamiesi Arklio muziejuje susipažinome su įvairiausiomis Lietuvos arklininkystės istoriją atspindinčiomis ekspozicijomis. Susipažinome ir pamatėme kaip funkcionuodavo tradiciniai amatai : kalvystė, audimas, molio – keramikos, medžio apdirbimo darbai.

Kelionės pabaigoje, jau vakarop apsilankėme pas poną Petrą, kur dalyvavome edukacinėje programoje „Kastinio gaminimas“. Programos metu pamatėme, kaip gaminamas kastinys, kokia jo kilmės istorija, ko reikia, kad kastinys pavyktų. Vėliau, kai jau kastinys buvo susuktas, visi galėjome degustuoti šį patiekalą su karštomis bulvėmis, kepintomis kanapėmis. Taip pat pirmą kartą daugelis iš mūsų paragavo šaltos žemaitiškos sriubos cibulynės. Tačiau siurprizai tą dieną dar nesibaigė, šeimininkai mus pavaišino savo gamybos nealkoholiniu imbieriniu vynu. Atsisveikinę su vaišingais šeimininkais patraukėme link namų. O kad, kelias neprailgtų grįžome į namus smagiai dainuodami lietuviškas dainas.

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka

Nuotrauka